Veelgestelde vragen

We ontvangen regelmatig vragen. Over melatonine, over Shiepz. Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Melatonine wordt aangemaakt door de pijnappelklier, dat is een klein gebiedje in de hersenen. De pijnappelklier reageert op licht en donker, via het netvlies van de ogen.  Als het ’s avonds donker wordt, gaat de pijnappelklier steeds meer melatonine aanmaken. Dat gebeurt vanaf een uur of acht ’s avonds. Dan krijgen we slaap. Het maximum ligt rond middernacht, daarna vlakt de hoeveelheid melatonine af (en zijn we als het goed is diep in slaap). Tegen de ochtend daalt de melatonineproductie sterk. Dan krijgen de hersenen een seintje om weer wakker te worden.

Melatonine geeft in feit het seintje aan de hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. De melatonine productie begint gemiddeld zo’n twee uur voor het slapen gaan. Vanaf dan begin je slaperig te worden.

Bij kinderen is de productie het hoogst, de reden dat ze meer slapen dan volwassenen. Zo rond de veertig kan je al gaan merken dat je wat lichter slaapt. Bij ouderen is het nog duidelijker dat de melatonine productie afneemt.

Het gunstige effect van melatonine bij een jetlag wordt verkregen bij de minimale inname van 0,5mg melatonine kort voor het slapen gaan op de eerste reisdag en enkele dagen na aankomst op de plaats van bestemming.

Nee, melatonine geeft geen gewenning. Je kunt er op elk gewenst moment weer mee stoppen

Er is geen beperking op de tijdsduur dat je melatonine producten gebruikt. Je kunt op elke gewenst moment ook weer mee stoppen zonder het gebruik af te bouwen.

 

Ja, deze twee producten mogen gerust gecombineerd worden, zolang de totale dosering van maximaal 0,29 mg niet overschreden wordt.

 

Over het algemeen wordt dit niet geadviseerd. U dient met uw arts te overleggen of u de slaaptabletten nog mag combineren met melatonine.

Nee, dan mogen er geen melatonine producten gebruikt worden.

Ja bijna alle producten zijn geschikt voor vegetariërs, met uitzondering van de Shiepz Gezonde Nachtrust (bevat visgelatine).

 

Ja bijna alle producten zijn lactosevrij, met uitzondering van: Shiepz melatonine original tabletjes 0.1 mg, dit product bevat lactose

 

Ja, alle Shiepz producten bevatten geen gluten en kunnen met een gerust hart worden gebruikt.

 

Nee. In Shiepz Powersleep mag niet in combinatie met antidepressiva gebruikt worden.

Wij adviseren voor kinderen vanaf 3 jaar Sleepzz Rust en Slaap siroop.

Dit is rustgevend* en bevordert een natuurlijke gezonde slaap* dankzij passiebloem en is speciaal op de behoefte van kinderen afgestemd. Deze siroop is op basis van passiebloem-, kamille-, slaapmutsje- en valeriaan-extract. Het kan ook makkelijk gemengd worden met bv. yoghurt, limonade of vruchtensappen.
*gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

Helaas zijn beide producten uit ons assortiment genomen.

Het tandenknarsbitje is gemaakt van ethylene-vinyl acetate copolymer.

Er zit geen Bisphenol en geen weekmakers in de Shiepz Anti-Tandenknars.

Tijdens het bijten op het bitje zullen geen schadelijke stoffen vrijkomen.

De Shiepz producten zijn geen geneesmiddelen, maar voedingssupplementen. Bij voedingssupplementen is het niet verplicht een bijsluiter toe te voegen. Alle relevante informatie vind je op het doosje.

Sleepzz Original bevat smelttabletjes, die je één uur voor het slapen gaan inneemt. Deze tabletjes kan je zonder water innemen. Tabletjes van Sleepzz Time Release neem je met water in. De Time Release tabletjes met melatonine worden geleidelijk aan het lichaam afgegeven gedurende de nacht. Deze tabletjes mogen 1 uur voor het slapen gaan worden ingenomen.

Hiervoor moet overlegd worden met de huisarts. Melatonine heeft namelijk invloed op de immuunrespons. Inname van melatonine kan een auto-immuunziekte beïnvloeden.