Belang van slapen

Slaap is belangrijk voor de gezondheid. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat we lichamelijk en geestelijk van de inspanningen van overdag herstellen. Wanneer je niet genoeg uren slaap kan dit invloed op je dagelijks functioneren hebben. Het is dus van belang dat je voldoende uren slaapt. Shiepz biedt je graag de helpende hand om lekker te slapen.

Lees meer

Hoeveel slaap heb je eigenlijk nodig?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Of je genoeg slaapt, is eigenlijk het best te bepalen aan de hand van hoe je je overdag voelt.

Meer informatie

Lekker in slaap vallen

Om lekker in slaap te kunnen vallen is een slaapritueel een hulpje om je lichaam in de “slaapstand” te krijgen. Creëer een vast slaapritueel waarmee je voldoende kunt ontspannen voordat je gaat slapen. Schrijf bijvoorbeeld al je to-do dingen voor de volgende dag op een lijstje zodat je deze niet hoeft te onthouden, zet de verwarming lager, dim de lichten, neem een warme douche of maak een avondwandeling. Het is belangrijk om je lichaam en geest voor te bereiden op het slapen gaan.

Meer tips

Ontspannen en lekker slapen

Ontspannen in de avond is niet alleen belangrijk om lekker in slaap te vallen, maar zorgt er ook voor dat je een goede nachtrust hebt en lekker kunt doorslapen. Ontspannen slapen zorgt ervoor dat je jezelf optimaal voorbereidt op de start van de volgende dag.

Lees meer

Snurken

Een snurkende partner kan ervoor zorgen dat je ’s nachts wakker ligt. Hoewel vaak wordt gedacht dat snurken met name een probleem is voor de partner, blijkt dat de meeste snurkers ’s ochtends ook vaak moe wakker worden.

Naar advies

Tandenknarsen

Het nachtelijk ongemak van tandenknarsen

Sta je vaak op met een gespannen kaak? Of ziet je tandarts dat je tanden slijten? De kaakspier is een van de sterkste spieren in het lichaam. En daar kun je dus flink wat kracht mee zetten. Het kan dan klachten als slecht slapen, hoofdpijn, oorpijn, vermoeidheid en nek- en schouderklachten veroorzaken.

Lees meer

Kinderen en slapen

Bij kinderen is goed slapen vooral belangrijk voor de ontwikkeling en groei. Daarnaast voelen kinderen zich overdag fit na een goede nachtrust en  kunnen ze zich beter concentreren. En natuurlijk is het voor ouders ook erg fijn als hun kind de hele nacht lekker slaapt.

 

Meer informatie

Visie van Shiepz

Bij Shiepz begrijpen we hoe belangrijk een goede nachtrust voor je is. Een fijne dag begint immers de nacht ervoor. Door te slapen laad je dagelijks je batterij weer op. Daarom is een goede nachtrust zo ontzettend belangrijk en daar helpen wij je graag bij. Shiepz, slaap lekker!